A Tauról

"E jelet ugyanis a szent nagy áhítattal tisztelve, gyakorta ajánlotta szóban, és rövid leveleit is, amelyeket küldött, saját kezűleg e jellel írta alá, mintha az volna egyedül feladata, hogy a prófétai szó szerint Tau-val jelölje meg a sóhajtozók és szenvedők, a Krisztus Jézushoz valóban megtérők homlokát."
( Legenda major II.8.)

A Tau a héber ABC utolsó betűje. Formája olyan mint egy kereszt. Éppen ezért a Tau az üdvösség szimbóluma, a keresztény élet újdonságának külső jele, mely egyben a Szentlélek pecsétjével belsőleg van megjelölve és amit keresztségünk napján kaptunk. A keresztények nagyon korán átvették e kereszt használatát. Szent Ferenc is nagyon szerette kereszthez való hasonlósága miatt.
Írásait Tauval írta alá és Taut festett a ferences rendi szerzetesek celláinak falára is. Ferenc stigmái által maga is keresztté, élő keresztté, Tauvá vált. Tau keresztet viselni annyit jelent mint hirdetni a ferences lelkiséget és követni a megfeszített Jézust.

© 2023 Minden jog fenntartva
Pax!
Az oldalt a Webnode működteti Cookies
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el