Klára és Ferenc


Szent Klárának és Szent Ferencnek nagyon hálás lehet a világ.

Két olyan csodálatos, fényes lelkű emberről szól ez a pár sor, akik saját korukban egy olyan lelkiséget hoztak létre mely a mindenkori ember számára örömöt, boldogságot, testi-lelki teljességet kínál. Egy olyan életformát, melyben nincs önzés, hatalomvágy, pénz vagy földi kincsek utáni sóvárgás, hanem csupán egyszerűség, tisztaság, szegénység és alázat van. A mai ember számára mindez persze szinte elképzelhetetlen egy olyan világban, ahol a pénz az úr, ahol az embert körülveszik a a különféle élvezeti és használati cikkek, autók, házak, szép ruhák. Klára és Ferenc azonban nem engedett a pénz csábításának és mindannak amivel jómódú származásuk kecsegtetett. Megtagadva önmagukat, megtagadva akkori életüket és világukat, ellent mondva minden szabálynak az ég felé néztek, melyből nagyobb kincs fénylett rájuk minden földi kincsnél, minden földi jónál. Életük kívülről nézve talán egy szerencsétlen életnek tűnhet, melyben rengeteg a nélkülözés és nehézség, pedig mindaz amit ők ketten vállaltak, többet ért minden földi gazdagságnál és értékesebb volt mindennél.
Gazdagok voltak ők, nagyon gazdagok, gazdag volt a szívük és gazdag volt a lelkük is. Égi kincseik voltak és égi szeretet vezette őket erre az életformára. Klára és Ferenc élete legyen minden ember számára egy új irány, egy új út az életében, melyben nem a testi, lelki élvezetek, a pénz és a hatalomvágy a legfontosabbak, hanem az egyszerűség és a szeretet.

© 2023 Minden jog fenntartva
Pax!
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el